Kurs z Carvingu
W dniach 10 i 11 grudnia 2021r. w naszej szkole odbył się profesjonalny kurs „Carvingu” poprowadzony przez Pana Grzegorza Gniech – Mistrza Polski i Mistrza Świata w Carvingu. Uczniowie klas hotelarskich mogli poznać, bliżej im dotąd nieznaną, technikę rzeźbienia w owocach i warzywach. Na początku spotkania wysłuchali krótkiego wykładu na temat historii carvingu, jego istoty, warsztatu pracy – doboru technik, narzędzi, warzyw i owoców oraz sposobu ich zabezpieczania/przechowywania. Uczniowie z ogromnym zainteresowaniem i werwą przystąpili do pracy tworząc swoje dzieła. Rzeźbili w jabłku, kalarepie, marchwi, buraku, papryce. Szkolenie przeprowadzone zostało w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego” realizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego.